Najlacnejšie letenky, letenky online, lacné letenky


Ryanair

17.03.2011 18:18

Írske nízkonákladové aerolinky Ryanair majú svoje hlavné základne na letiskách Dublin a London Stansted. So svojimi 190 Boeingy 737-800 prevádzkuje viac 830 liniek naprieč Európou a severnou Afrikou. K dispozícii celkom 32 základní - napr v Dubline, Liverpoole, Londýne Lutone a Stansted, Madride, Miláne, Ríme alebo v Štokholme.
Domovským letiskom aerolínií je Dublin International Airport. Najväčším letiskom, kde Ryanair operuje, je ale letisko Londýn Stansted. Celkom Ryanair svoje lietadlá rozmiestnené v 45 európskych základniach (Alghero, Alicante, Barcelona, Bari, Birmingham, Bologna, Bournemouth, Brémy, Brindisi, Bristol, Brusel-Charleroi, Cagliari, Cork, Dublin, Düsseldorf-Weeze, East Midlands, Edinburgh, Faro, Frankfurt-Hahn, Gérona, Glasgow-Prestwick, Gran Canaria, Kaunas, Kerry, Lanzarote, Leeds-Bradford, Liverpool, Londýn-Luton, London-Stansted, Madrid, Malaga, Malta, Miláno-Bergamo, Oslo-Rygge, Pescara , Pisa, Porto, Reus, Rím-Ciampino, Sevilla, Shannon, Stockholm-Skavsta, Tenerife South, Trapani a Valencia).
Obchodný model Ryanairu je postavený na minimálnych nákladoch, kedy je letenka poskytovaná za veľmi nízku cenu a dodatočné služby, ako zapísanú batožinu alebo odbavenie na letisku, ponúkané za pomerne vysoký poplatok. Pri marketingových akciách tak možno letenku vrátane všetkých poplatkov kúpiť už za pár korún.

—————

Späť